Vuurkorf of tuinkachel?

Een vuurkorf of tuinkachel is ideaal om nog meer uit uw terras te halen. Zo geniet u ook van het buitenleven op frisse zomeravonden. Of zelfs tijdens koele herfst/lentedagen of een gezellige winterbarbecue.

Maar wat is nu het verschil tussen een vuurkorf en een terraskachel? Wat zijn de voor- en nadelen? Wij zetten alles op een rijtje.

Het verschil tussen een vuurkorf en een tuinkachel

Voor heel wat mensen zijn een vuurkorf en een tuinkachel hetzelfde ding. Maar er is wel degelijk een verschil.

Een vuurkorf is een metalen mand waarin houtblokken branden. Het is een open systeem, omdat er geen behuizing is.

Dat is er bij een terraskachel wel. Deze buitenhaard heeft een metalen kast met vooraan een deurtje en bovenaan een schoorsteen. De brandkamer is dus afgesloten.

voordelen terraskachel vs vuurkorf

Voordelen van een tuinkachel t.o.v. een vuurkorf

Van plan om een vuurkorf te kopen? Dan is een tuinkachel zeker het overwegen waard. Want deze terrashaard biedt allerlei voordelen:

  • Minder storende rook. Na een bezoekje aan een kerstmarkt met open vuurkorven moet u waarschijnlijk uw kleding wassen, omdat alles erg ruikt naar de rook van vuurkorven. Met een tuinkachel is dat geen probleem. De hoge schouw leidt de rook weg van omstaanders. Dat is veel aangenamer. Hierdoor is een tuinkachel ook bruikbaar onder een overdekt terras (met een dakdoorvoer voor de schouw).
  • Geen brandplekken. Een vuurkorf is open. Er zullen dus verschillende vuurgensters van de houtblokken springen, die het gras of terras beschadigen. Met een gesloten tuinhaard heeft u van vuurgensters geen last.
  • Hoger rendement. Dankzij de gesloten brandkamer is er een hogere temperatuur mogelijk. Samen met de convectiewarmte van de behuizing is een terraskachel efficiënter dan een vuurkorf.
  • Stijlvol. Een tuinhaard is een echte blikvanger. Zeker onze modellen in cortenstaal. Hiermee maakt u een echte design-statement.
  • Makkelijk verplaatsbaar. We hebben ook tuinkachels op wieltjes. Die zijn makkelijk verplaatsbaar. Een zware vuurkorf versleuren is dus niet nodig.

Terrashaarden zijn misschien iets duurder dan vuurkorven of vuurschalen, maar dankzij de vele voordelen is het die investering meer dan waard.

Terraskachel kopen?

Vul het offerteformulier in onderaan deze pagina, of breng een bezoekje aan een van onze toonzalen voor meer informatie.