Kachels

Een kachel neemt niet veel plaats in, is eenvoudig te installeren en zuinig in verbruik. Een mooi antwoord op de huidige hoge energieprijzen. Ontdek nu de mooiste kachels in onze collectie.

Kachels van A-merken

In ons aanbod ontdekt u prachtige houtkachels en gaskachels van Europese topmerken. Denk bijvoorbeeld aan merken als Harrie LeendersBarbas en Stûv. Die staan wereldwijd bekend voor hun uitstekende bouwkwaliteit en lange duurzaamheid.

barbas houtkachel

Waarom een kachel kopen bij PP haard en parket?

Er zijn redenen genoeg om een kachel te kopen bij PP haard en parket. Hieronder leest u de troeven die ons onderscheiden van andere kachelwinkels:

 • Weinig kachelwinkels bieden zo’n grote keuze als PP haard en parket. We hebben een ruim assortiment waar iedereen zijn/haar ding vindt: gaskachels of houtkachels, inbouw of muurmontage, groot of klein, modern of klassiek.

 • Over de jaren heen hebben we enorm veel kennis vergaard over kachels. Die ervaring komt op twee momenten van pas. Eerst en vooral tijdens de verkoop. Met advies begeleiden we u naar de juiste keuze. Daarnaast is deze ervaring een meerwaarde om een vlotte installatie te verzekeren.

 • Als kachelspecialist bieden wij een totaalpakket aan. Dat wil zeggen: oude kachel afbreken, nieuw toestel installeren, leidingen aanpassen, enz. Indien gewenst nemen wij de hele kamer onder handen, van parket tot maatkasten.

 • Al het materiaal voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. En dan hebben we het niet alleen over de kachels zelf, maar ook over de rookgasafvoer, vloerplaten en andere hulpstukken. Dat komt de duurzaamheid ten goede.

 • Tenslotte mogen we onze service niet vergeten. Heeft u advies nodig voor bepaalde beslissingen of wilt u na de installatie een onderhoud inplannen? Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een kachel?

 • In onze collectie zitten kachels voor ieder budget, van goedkoop tot exclusief. Heeft u graag meer informatie of een offerte? Bezoek dan onze toonzaal in Geel of Emblem.

Installeren jullie ook kachelventilators?

 • Ja, indien nodig installeren wij een kachelventilator.

Hoe moet ik een houtkachel aansteken?

 • Na de installatie tonen wij u graag hoe u de houtkachel op een efficiënte manier aansteekt.

Is een ombouw mogelijk?

 • Ja, wij kunnen een bestaande houtkachel vervangen door een gaskachel. Ook de omgekeerde beweging is mogelijk. Contacteer ons voor meer informatie.

Hebben jullie accessoires?

 • Bij ons kunt u ook kachel accessoires kopen, zoals draagtassen, poken en asscheppen.

Hebben jullie een kachel toonzaal?

 • U bent altijd welkom in onze toonzaal in Emblem of Geel om de verschillende modellen van dichtbij te ontdekken. Openingsuren vindt u op onze contactpagina.

Staat uw vraag er niet tussen?
Stel ze via de contactpagina en wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Vraag een offerte online

Droomt u al langer van een nieuwe kachel op gas of hout? Vraag snel een offerte via onderstaande formulier. Dat is gratis en geheel vrijblijvend, zonder verdere verplichtingen.