Wist u al dat wij niet alleen nieuw parket plaatsen, maar ook houten vloeren schuren en vernieuwen? Dat is een betaalbare manier om de schoonheid van uw vloer weer tot leven te brengen.

Waarom een parketrenovatie?

Met een parketrenovatie geeft u uw parket een nieuwe uitstraling. Dankzij deze behandeling ziet de vloer er weer als nieuw uit. Dat is handig bij de renovatie van een bestaande woning, of wanneer uw houten vloer te veel vlekken en beschadigingen bevat.

Sommige mensen willen overschakelen van een vernis naar een olie (of andersom) Of willen een olie met een ander kleurtje. Ook dan komt een parketrenovatie van pas.

Houten vloer opschuren

Een parketrenovatie gebeurt in verschillende stappen.

  1. Grof schuren. Eerst schuren we het parket met een grove korrel. Die verwijdert alle vlekken. Zo krijgt het hout haar natuurlijke kleur terug.
  2. Fijn schuren. Daarna volgt nog een afwerking met een fijne korrel. Hiermee wordt alles effen gemaakt, voor een glad resultaat.

Voor deze klus gebruiken we parketschuurmachines met stofafzuiging. Natuurlijk is op moeilijk bereikbare plaatsen wat handwerk nodig.

Vernieuwing van het parket

Door het schuren van parket is de beschermlaag verwijderd. We moeten de houten vloer dus opnieuw behandelen met een olie of vernis.

De keuze tussen olie en vernis is persoonlijk. Want ze hebben beide voor- en nadelen. In dit artikel vergelijken we beide methoden.