pp-haard-parket-zwart

Sierschouwen: alle mogelijkheden op een rijtje

Een sierschouw verandert elke haard of kachel in een echte blikvanger. Want deze stenen omranding straalt pure luxe uit.

Droomt u van een mooie stijlschouw? Laat u inspireren door onderstaande mogelijkheden of vraag een offerte op maat.

Stijlen

Eerst en vooral moet u een stijl kiezen. Wilt u een erg strak ontwerp? Of liever iets met sierlijke rondingen? Qua stijlen is er aan keuze geen gebrek:

Moderne schouwen

Moderne sierschouwen vallen op met hun strakke vormgeving. We zien vooral rechte hoeken en effen vlakken. Er zijn weinig extra versieringen. Hierdoor stralen moderne stijlschouwen rust uit en gaat alle aandacht naar het vuur.

Landelijke schouwen

Bij landelijke sierschouwen krijgt het ontwerp meer diepte. Zoals een schouwmantel die bovenaan wat vooruitsteekt en aan weerskanten gedragen wordt door sierlijke ‘poten’.

Klassieke schouwen

Bij klassieke stijlschouwen gaan we nog een stapje verder. Deze beeldhouwwerken zitten boordevol details, zoals een bloemenpatroon op de zijkant of decoratieve lijnen.

stijlschouw arduin met kachel

Materialen

Niet alleen de vormgeving van de schouw bepaalt de uitstraling. Veel hangt af van het gekozen materiaal.

Meestal gebruiken we een van onderstaande natuurstenen:

  • Witsteen/kalksteen/travertin
  • Marmer
  • Graniet
  • Arduin

Elke steen heeft een eigen uitstraling. Een sierschouw in zwart marmer ziet er bijvoorbeeld anders uit dan eentje in kalksteen. Niet alleen de kleur speelt een rol, maar ook het motief. Sommige stenen hebben een effen afwerking, andere een subtiel of opvallend patroon.

Ideaal om te decoreren

Een stijlschouw is altijd mooi. Maar ze wordt nog mooier als u ze aankleedt met enkele accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kandelaars, theelichthouders, fotokaders, kleine vazen en meer.

Tip: stem de accessoires af op de seizoenen. Op deze manier heeft u altijd een trendy inrichting.

Sierschouw prijzen

Benieuwd hoeveel een stijlschouw kost? Vraag een offerte. Op basis van de afmetingen, stijl en materialen rekenen we een prijs op maat uit. Gratis en vrijblijvend.