Klassieke haarden met stijlschouw

Het hoeft niet altijd strak modern te zijn. Een klassieke haard, inclusief sierschouw, is ook erg mooi. Zeker in een landelijk interieur. Lees snel verder en laat u inspireren.

Wat typeert een klassieke haard?

Een rustieke stijlschouw met inbouwhaard heeft een paar typische kenmerken. Wij maakten een korte opsomming:

  • Klassieke haarden zijn meestal houtgestookt. Het knisperende hout doen denken aan een traditionele open haard. Maar tegenwoordig kunt u ook kiezen voor een gashaard met decoratieve houtblokken. Die zijn wat gebruiksvriendelijker.
  • Ze hebben ontspiegeld glas. Ontspiegeld glas is vrijwel onzichtbaar, waardoor de haard nog meer deel uitmaakt van de kamer.
  • De stijlschouw zit boordevol details. Rustieke haarden hebben geen sobere, rechte omkasting maar een charmevolle stijlschouw in steen met allerlei rondingen en decoratieve elementen.
  • Decoratie op de schouwmantel. De stijlschouw is de perfecte plek om accessoires te etaleren. Denk aan fotokaders, theelichthouders, een vaasje met bloemen, enz. Zorg er wel voor dat ze bij de ontwerpstijl passen.
  • Een stijlextensie. Heel wat mensen kiezen ervoor om het ontwerp van de haard door te trekken naar andere interieurstukken, door bijvoorbeeld de steen van de schouwmantel te hergebruiken in vensterbanken. Zo vormt alles één geheel.

Droomt u van een klassieke haard?

Kom dan naar een van onze toonzalen om uw plannen te bespreken. We begeleiden u door de vele mogelijkheden en maken een ontwerp op maat. U ontvangt tevens een gedetailleerde offerte voor de realisatie ervan – zonder verdere verplichtingen.