pp-haard-parket-zwart

Overdekt terras verwarmen met een kachel

Een terras verwarmen is zeker geen overbodige luxe. Want op lente- en herfstavonden is het soms net iets te koud om buiten te zitten. En ook in de zomer zijn er enkele frisse avonden. Met een terrasverwarmer geniet u dus veel meer en langer van uw tuin.

Vaarwel infraroodstaler, hallo houtkachel

Bij het woord terrasverwarming denken de meeste mensen aan een energieverslindende gasbrander of infraroodstraler. Vergeet die, want een houtkachel is een veel betere optie. Die kost minder in verbruik, produceert meer warmte en zorgt tevens voor een gezellig vlammenspel.

Kachel op een overdekt terras

Ja, een houtkachel in CorTenstaal kan ook op een overdekt terras. Natuurlijk vraagt dit wel enkele veiligheidsmaatregelen:

  • Geïsoleerde achterkant. Warmte verspreidt zich naar alle richtingen. Hierdoor kan de wand achter de terraskachel vervormen, zeker wanneer die uit hout bestaat. Gelukkig hebben we tuinkachels met een geïsoleerde achterkant.
  • Beschermde dakdoorvoer. De dakdoorvoer heeft een dubbelwandig ontwerp, waardoor de temperatuur nooit te hoog oploopt. Brandgevaar is er dus niet.
  • Vonkenvanger. Om te vermijden dat hete deeltjes op het dak terechtkomen via het rookkanaal, wordt een vonkenvanger geïnstalleerd.

Meer weten?

Wilt u uw overdekt terras verwarmen met een tuinkachel? Contacteer ons voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.