pp-haard-parket-zwart

CorTenstaal buitenhaarden: dé blikvanger van uw tuin

Het grootste deel van de buitenhaarden bestaat uit roestvrij staal. Maar wij verkiezen CorTenstaal. Waarom? Omdat CorTenstaal de perfecte blikvanger is, dankzij de unieke uitstraling.

Wat is CorTenstaal?

CorTenstaal is eigenlijk een legering. Dat wil zeggen dat het een samensmelting is van verschillende metalen, namelijk staal, koper, chroom en zink.

De naam is een samenvoegsel van de Engelste termen ‘corrosion resistant’ (Cor) en ‘tensile strength’ (Ten). Dat zegt alles over de belangrijkste eigenschappen van CorTenstaal, want dit metaal is bijzonder sterk en heeft een hoge roestweerstand.

Natuurlijke patinalaag

Na verloop van tijd ontstaat er een roestlaag op het CorTenstaal die het metaal een mooie diepbruine/oranje kleur geeft.

Waarom zit dan de term ‘corrosion resistant’ in de benaming?

Wel, dat komt omdat het metaal nooit zal doorroesten. Na enkele maanden kristalliseert de gevormde patinalaag en stopt de onderliggende oxidatie. Een extra corrosiebescherming is dus niet nodig.

Waarom een buitenhaard in CorTenstaal?

Een CorTenstaal terrashaard is de ideale keuze, want deze buitenkachel heeft een stoere maar stijlvolle uitstraling. Met haar roestkleur sluit ze mooi aan bij de beplanting – zeker in de herfst, wanneer de bladeren dezelfde tinten aannemen.

Daarnaast is een CorTenstaal tuinhaard heel gebruiksvriendelijk. U hoeft de behuizing niet te behandelen of opnieuw te schilderen. Bovendien kan ze gerust tegen een stootje. Kortom: het perfecte materiaal voor buitenshuis.

CorTenstaal tuinkachels bij PP haard & parket

In onze collectie zitten verschillende tuinhaarden in CorTenstaal. Grote en kleine modellen, op poten of wieltjes, met één, twee, drie of zelfs vier glazen zijden… er is voor ieder wat wils. Deze buitenhaarden kunnen ook op een overdekt terras geïnstalleerd worden.

rb73 cortenstaal buitenhaard
cortenstaal terraskachel
tuinkachel in cortenstaal roestkleur

PS: we hebben ook een bijpassende houtopslag.

stalen houtopslag buiten
rb73 bloxx houtopslag zwart