pp-haard-parket-zwart

Wat is een liftdeurhaard?

Bij uw zoektocht naar een nieuwe haard heeft u misschien de term liftdeurhaard horen vallen. Maar wat is dat nu precies? En wat zijn de voor- en nadelen van dit toestel? Alle antwoorden vindt u in dit artikel.

Inbouwhaard met een liftdeur

Een liftdeurhaard is een inbouwhaard op hout met een openschuifbare glazen wand. Door de wand te openen verdwijnt die bijna volledig in de omkasting, waardoor ze vrijwel onzichtbaar is. Dit toestel houdt dus het midden tussen een gesloten en open haard.

Voordelen van een liftdeurhaard

Wilt u een liftdeurhaard kopen? Dat is een goed idee, want ze biedt allerlei voordelen:

  • In open toestand heeft u een vrij zicht op het vuur. U geniet optimaal van het vlammenspel, de houtgeur en het knisperende geluid.
  • Geen roetaanslag op de ruit wanneer u open stookt.
  • Met een gesloten deur stijgt het rendement.
  • Geen plaatsverlies voor de haard (zoals bij een opendraaiende deur).

Aan keuze geen gebrek

Net zoals bij alle andere modellen, zijn er verschillende liftdeurhaarden om uit te kiezen. Gaat u voor een grote liftdeur zonder kader? Of een 2-zijdige doorkijkhaard met aan beide kanten een inschuifbare ruit? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Liftdeurhaard kopen?

Wie van een houthaard met liftdeur droomt, moet zeker een bezoekje brengen aan PP haard & parket. Want wij hebben verschillende modellen van A-merken. Bovendien geniet u van een zorgeloze plaatsing en een snelle service. Wacht dus niet langer en bezoek een van onze toonzalen of contacteer ons voor een offerte.