pp-haard-parket-zwart

Hanghaarden en zwevende kachels

In onze collectie zitten tientallen schitterende haarden en kachels. Naast de vrijstaande modellen en inbouwcassettes, is er nog een speciaal type: hanghaarden. Die zweven enkele centimeters boven de grond.

Door de open ruimte onder het toestel, lijkt de kamer groter dan ze werkelijk is. Bovendien is dit erg handig wanneer u de vloer schoonmaakt. Hangende kachels hebben dus alleen maar voordelen.

Haarden die tegen de muur hangen

Hangende gas- en houthaarden worden tegen de muur bevestigd. Hiervoor gebruiken we een chemische verankering of een op maat gemaakte ophangbeugel in staal. Voorwaarde is wel een stevige muur. Metselwerk is meestal geen probleem, maar een valse wand heeft extra verstevigingen nodig om het gewicht te dragen.

Enkele voorbeelden van hangende haarden:

Van links naar rechts:

  1. Harrie Leenders Dia (hout)
  2. Harrie Leenders Lobbe Compact (hout)
  3. Stuv 16 Up (hout)
  4. Barbas Box Panorama 55 (hout)
  5. Bellfires Box Panorama 45 (gas)
  6. Dru Diablo Next (gas)

Zwevende kachels

Zwevende kachels gaan nog een stapje verder. Deze modellen worden enkel aan het plafond bevestigd, meer niet. Ze kunnen dus in het midden van een kamer hangen.

Dit type hangkachels zijn de ideale blikvanger voor een woonkamer, eetkamer of poolhouse. Ook in hotels en restaurants zien we ze vaak terug.

In onze collectie zit bijvoorbeeld de Harrie Leenders Pharos, een open haard met plafondbevestiging. Nieuwkomer in ons gamma is de Harrie Leenders Wald. Deze zwevende kachel is draaibaar naar elke richting en biedt door haar gesloten verbrandingskamer een hoog rendement.

harrie leenders wald zwevende kachel plafond haard

Meer weten?

Droomt u van een hangende kachel of een zwevende haard? Bezoek onze toonzaal in Emblem of Geel. U kunt ook meer informatie aanvragen via de contactpagina.