pp-haard-parket-zwart

Een doorkijkhaard als blikvanger

De haard is meestal een prominent element in de woonkamer of eetkamer. Ze trekt meteen de aandacht. U kiest dus best voor een model met een stijlvolle uitstraling, zoals een doorkijkhaard.

Wat is een doorkijkhaard?

De term dekt de lading. Een doorkijkhaard is een haard die langs twee tegenovergestelde zijden voorzien is van glas. U kunt er dus doorkijken. Daarom worden ze ook weleens ‘tunnelhaard’ genoemd. Ook een 3-zijdig open toestel van het type ‘room divider’ behoort tot deze categorie.

Toepassingen

Omdat deze haard langs twee zijden zichtbaar is, biedt ze enorm veel mogelijkheden.

Laat bijvoorbeeld een doorkijkhaard in een muur inbouwen om twee aanpalende ruimtes samen te verwarmen.

doorkijkhaard op gas in scheidingsmuur

Of gebruik ze om een ruimte beperkt visueel op te delen. Door de haard tegen een muur te plaatsen, blijft er toch nog een open gevoel.

doorkijkhaard muur

Wilt u liever een duidelijke opsplitsing? Maak dan van uw doorkijkhaard een room divider. Samen met de omkasting snijdt de haard een kamer in twee. PS: ook deze omkasting maken we helemaal op maat van uw interieur.

haard als room divider

Gas of hout

Goed om te weten: er zijn zowel gas- als houtgestookte doorkijkhaarden. Voor beide brandstoffen is er een overvloed aan keuze.

Twijfelt u nog tussen gas en hout? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op een rijtje.

Doorkijkhaard kopen? Enkele aandachtspunten.

In onze collectie zitten tientallen schitterende tunnelhaarden. Om u helpen een keuze te maken, stellen we enkele vragen:

  • Waar gaat u de doorkijkhaard plaatsen? Tegen een muur? In het midden van de kamer? Dat is belangrijk voor de rookgasafvoer (en eventueel de aardgasleiding).
  • Kiest u voor een model op gas of hout? Elk model stelt andere technische eisen.
  • Verticaal, vierkant of horizontaal vuurbeeld? Sommige doorkijkhaarden hebben een portretformaat, andere een landschapsformaat.
  • Welk vermogen heeft u nodig? Een tunnelhaard die simpelweg als sfeerschepper dient, heeft een lager vermogen dan een haard als hoofdverwarming.
  • Hoe ziet de omkasting eruit? Een rechte, strakke wand? Een vlakke wand bekleed met steenstrips? Een haardmeubel met legplanken? Onze specialisten bouwen alles op maat.
gashaard doorkijk

De kostprijs

Allemaal goed en wel, maar hoeveel kost dat nu?

Wel, de prijs van een doorkijkhaard is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen, de brandstof, de omkasting, enz.

Om u een richtprijs te geven; bij ons is reeds een doorkijkhaard te vinden vanaf ± 3300 euro (prijs toestel zonder rookkanaal, installatie, … en excl. BTW)

Kom zeker eens langs, dan bespreken we samen uw plannen. We maken graag een offerte voor uw doorkijkhaard – gratis en vrijblijvend.

Bonus: een doorkijkkachel voor buiten

Onze doorkijkkachel voor buiten is de perfecte blikvanger voor uw terras. Ze voelt zich perfect thuis aan de terrastafel of de tuinlounge. Bij dit model kan u kiezen uit glas aan één, twee, drie of alle vier de zijden! Zo kan iedereen genieten van het vlammenspel.

De behuizing bestaat uit cortenstaal. Dit metaal krijgt een prachtige roodbruine roestkleur, die mooi aansluit bij het kleurenpalet van uw tuin.