pp-haard-parket-zwart

Mini houtkachels voor kleine ruimtes

Heeft u onvoldoende ruimte om een inbouw houthaard te plaatsen? Dat is geen enkel probleem, want in ons assortiment zitten ook mini houtkachels. Die nemen weinig plaats in maar zorgen toch voor een flinke dosis warmte en gezelligheid.

Compacte houtkachels

Laten we eerlijk zijn; niet iedereen woont in een riante villa met een overvloed aan ruimte. De meeste van ons moeten slim omspringen met hun beperkte woonoppervlakte.

In een bescheiden woonkamer, keuken of eetkamer zou een grote houtkachel misstaan. Die is buiten proportie, en maakt de doorgang in deze ruimte moeilijker. Daarom bouwen de meeste kachelproducten ook kleinere modellen. Mini houtkachels nemen veel minder plaats in. Zo wordt elke vierkante centimeter optimaal benut. Bijkomend voordeel: deze compacte kachels zijn meestal goedkoper hun grote broertjes.

Mini houtkachels in onze collectie

Hier zijn alvast drie kleine houtkachels die het overwegen waard zijn:

Barbas Box 40

Voor de inspiratie achter de naam ‘Box 40’ hoeven we niet ver te zoeken. Deze mini kachel van Barbas is namelijk 40 cm breed en 40 cm diep. Toch zorgt het grote deurglas aan de voorzijde voor een maximaal vuurbeeld.

Met haar compacte afmetingen past de Barbas Box 40 in zowat elk ruimte – en met haar minimalistische vormgeving ook in elke woonstijl.

barbas box 40 mini houtkachel

Harrie Leenders Lobbe Compact

De Lobbe kachel is een van de meest compacte modellen uit het gamma van Harrie Leenders. Bovendien is dit een wandmodel. Zo verliest u geen plaats achter het toestel. (PS: er is ook een vloermodel verkrijgbaar – de Lobbe).

Met haar bescheiden afmetingen en hoog rendement is de Harrie Leenders Lobbe Compact erg zuinig. Reken op een halve kilogram stookhout per uur.

harrie leenders compact houtkachel

Stûv 30 Compact

Stûv ontwikkelde een compacte versie van haar populaire 30-reeks. Die is ideaal voor kleine ruimtes. Ook in lage-energiewoningen voelt deze mini houtkachel zich thuis, want het vermogen is regelbaar tussen 3 en 9 kW.

stuv 30 compact kleine houtkachel

Kleine kachel kopen?

Bent u op zoek naar een houtkachel met compacte afmetingen? Dan moet u bij PP haard & parket zijn. Bezoek een van onze toonzalen en we gaan samen op zoek naar het perfecte model.