pp-haard-parket-zwart

Kachel accessoires die zeker niet mogen ontbreken

Een houtkachel kopen is een eerste stap. Voor een efficiënt gebruik heeft u nog allerlei kachel accessoires nodig. In dit artikel geven we een overzicht van essentiële hulpstukken die het starten, in stand houden en opkuisen van een houtvuur makkelijker maken.

Stûv houtkarretje

Niet iedereen stockeert een houtvoorraad vlak bij de kachel. Sommige mensen leggen dit stookhout in de berging, de garage of buiten. In dat geval is dit Stûv houtkarretje een oplossing. Dankzij de wieltjes verplaatst u het hout makkelijk tot bij de haard of kachel.

houtwagentje van stuv

Houtmanden

Een houtmand is een goed alternatief voor een houtkarretje. Met dit kachel accessoire brengt u meerdere houtblokken tegelijk van de opslagplaats naar het haardvuur.

In onze collectie zitten onder meer de houttassen van Harrie Leenders. Die zijn verkrijgbaar in twee formaten en allerlei trendy kleuren. Goed om te weten: elke Harrie Leenders Tass wordt handgemaakt uit gerecycleerde petflessen. Het is dus een praktisch én ecologisch accessoire.

harrie leenders tass blauw

Daarnaast hebben we nog houtmanden van Serax. Die zijn supersterk. Dat komt omdat ze gemaakt zijn uit rubber. Ook deze tassen hebben een ecologisch kantje, want het rubber komt uit gerecycleerde fietsbanden.

serax moniek houtmanden rubber

Vuurpook

Een pook is een essentieel kachel accessoire om een vuur brandend te houden. Uiteraard kunt u een klassieke, rechte vuurpook in huis halen. Maar wij zijn meer fan van de Harrie Leenders Takk. Zoals de naam al doet vermoeden, werd het ontwerp geïnspireerd door takken. Deze pook past dus perfect in uw houtmand.

harrie leenders takk vuurpook

Houtopslag

Sommige kachel accessoires zijn wat groter dan andere. Zoals deze houtopslag in de vorm van een honingraat. U kunt de modules met meerdere delen uitbreiden, naargelang uw behoeften. In een set van drie elementen past ongeveer 2 m² stookhout.

kachel accessoires woodbee houtopslag

Wilt u het hout liever binnenshuis bewaren, naast de kachel of haard? Dan kunnen we een op maat gemaakte houtnis voorzien.