pp-haard-parket-zwart

Gashaard prijs: informatie en aandachtspunten

Wilt u een gashaard kopen? Dan speelt natuurlijk het budget mee. Want gashaard prijzen zijn heel uiteenlopend. In dit artikel geven we meer informatie over richtprijzen en factoren die een invloed hebben op het totaalbedrag.

Richtprijzen voor gashaarden

Op de vraag “hoeveel kost een gashaard” kunnen we geen eenduidig antwoord geven. Net zoals u geen cijfer kunt plakken op de prijs van een nieuwe wagen. Want er zijn zoveel mogelijkheden. Over welk merk gaat het? Met welke opties?

Laten we even kijken naar de richtprijzen.

Gashaarden starten vanaf 1987 euro. Afhankelijk van de capaciteit, de afwerking en het ontwerp gaat de prijs omhoog.

Bij PP haard en parket hebben we een gashaard voor ieders budget. In onze collectie zitten goedkope gashaarden voor mensen die simpelweg willen bijverwarmen, en exclusieve designhaarden op gas die de blikvanger vormen van uw interieur.

Wat bepaalt de kostprijs van de gashaard?

Zoals eerder al gezegd, worden gashaard prijzen beïnvloedt door verschillende factoren. Een overzicht:

#1. Capaciteit

De ene gashaard produceert meer warmte dan de andere. Krachtigere modellen zijn uiteraard duurder dan minder sterke haarden.

Daarom is het geen goed idee om een gashaard met een te hoge capaciteit te kopen. Deze overcapaciteit is weggesmeten geld. Gelukkig kunt u op ons advies rekenen om het juiste type te selecteren.

#2. Ontwerp

Strak modern, landelijk of klassiek: wat verkiest u? In onze collectie zitten alle mogelijke stijlen. We hebben vrijstaande modellen, wandmodellen en inbouw gashaarden. Ook hier is vaak een prijsverschil. Kleine, sobere modellen zijn meestal goedkoper dan speciale ontwerpen.

#3. Bijkomende werken

De prijs van een gaskachel of gashaard bestaat niet alleen uit de aankoop van het toestel. Er is tevens een installatie nodig. Bij de vervanging van een bestaande haard is dat snel geklaard. Maar soms is er meer werk: nieuwe gasleiding trekken, een rookgasafvoer voorzien, een nieuwe mantel bouwen, enz…

#4. Opties

Tenslotte bieden fabrikanten modellen aan met diverse opties. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld gashaarden met een wifi bediening. U bedient het toestel via de bijhorende app: vuur aan of uit, hoger of lager, inzichten in het verbruik, enz. Zulke extraatjes vertalen zich ook in de kostprijs.